قفل هوشمند آیندهای در دستان شما – سیر تاریخی پیدایش قفلها
از تکنولوژیهایی که در طول روز استفاده میکنید، شاید کمترین توجه به چیزهای فوقالعادهی مکانیکی باشد که خانهی شما را ایمن نگه میدارد. شاید هزار سال است که قفل و کلید در زندگی ما وجود دارد و آنها در حال گذر از یک تغییر تاریخی هستند؛ از قفل سنتی تا قفل هوشمند که از هر نقطه از دنیا قابل کنترل هستند.
این تغییر یکی از بزرگترین نوآوریها از زمان شروع قفل چوبیای که در بینالنهرین حدود 6000 سال پیش ساخته شد، حساب میشود. جایی که قفلها به مردم اجازه میدادند خانهی خود را بدون مراقبت رها کنند، حال قفل هوشمند به این سمت میروند که خودشان در را به روی اشخاص تعیین شده باز کنند، امنیت را شخصی سازی کنند و یک مجموعه اطلاعات در رابطه زمان رفت و آمد افراد ثبت کنند.
ریشهی تاریخی قفل
باستان شناسان در اواسط قرن 19 میلادی اولین مکانیسم قفل را در قصر خرساباد در عراق پیدا کردند. ابتداییترین قفل و کلید به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح بازمیگردند، طوری که بسیار شبیه به همین قفل و کلید امروزی مورد استفادهی ما است، یا حداقل اصول کار کردن آنها یکسان است.
این قفل به قفل گیرهای مشهور است. اصولا این گیرهها طوری قرار میگیرند که فقط با کلید مخصوص خود باز میشوند. کلید، این گیرهها را در جای صحیحشان قرار میدهد و باعث میشود گیرهی چوبیای که در را امن نگاه داشته بچرخد و در باز شود. تنها کار اضافهای که در این دوران برای امنیت بیشتر انجام میشد یک نگهبان جلوی در بود.
ایدهی سادهی قفل گیرهای به سایر کشورها راه پیدا کرد و در مصر، یونان و در نهایت امپراطوری روم گسترش یافت. در نهایت این قفلها کوچکتر شدند و برای امن نگه داشتن صندوقها و کشوها استفاده شدند. تا حدی که رومیها در آن سالها، کلیدهایشان را مانند حلقه یا گردنبند حمل میکردند که زیاد بودن کلیدها نشانهی ثروتمندی آنها بود.
دوران کلیدهای اسکلتی
طراحی سادهی قفل چوبی گیرهای تا قرون وسطی بدون تغییر باقی ماند تا زمانی که یک صنعتگر انگلیسی قفل تمام فلزی را برای اولین بار ساخت. این قفلها یک سوراخ کلید داشتند که یک استوانه در انتهای آن داشت و داخل آن یک سری از صفحات هم مرکز ساخته شده بود که تنها در صورتی اجازهی چرخش قفل را میداد که یک کلید مناسب داخل آن میرفت.
این قفل در ادامه پیشرفتهتر شد و سرانجام تبدیل به همین چیزی شد که احتمالا شما در حال حاضر برای در خانهتان استفاده میکنید. خلاقیت این قفل جدید این بود که با کلیدهای تخت باز میشد و دیگر چیزی به فناوری داخلی خود قفل اضافه نشد. کلید داخل قفل میشد و گیرههای فنری را جابجا میکرد و با چرخش آن قفل باز میشد.
در این قفلها گیرهها به دو بخش تقسیم میشدند. دندانههای کلید، این گیرهها را جابهجا میکنند و اگر کلید برای همان قفل باشد قسمت متحرک این گیرهها میتواند باز شود. چیزی که در تصویر زیر میبینید:
در حدود 150 سال بعد طراحیهای جدیدی انجام شدند و تغییری اساسی در این قفل شکل نگرفت. در اواسط قرن 20 میلادی قابلیتهای جدیدی به قفلها اضافه شدند. چیزهایی مانند قفل دری که میتواند چراغها را خاموش و روشن کند.
آینده قفلها
تا همین چند سال اخیر، مدرنترین قفلها که در انحصار پروژههای دولتی بودند سیستم تشخیص چهره بود که البته به هیچ وجه ارزان نیست. هر چه اینترنت اشیا گستردهتر میشود شرکتها دوست دارند با ترکیب وسایل سنتی خود با تکنولوژی آنها را راحتتر به خانهی مردم بیاورند. هدف نهایی در این صنعت از بین بردن دسته کلیدهای بزرگ و امنتر شدن است.
خانه هوشمند هوم در همین زمینه فعالیت میکند و در حال حاضر با ارائهی سنسورهای هوشمند میتواند شما را از رفت و آمدها و باز و بسته شدن درب و پنجره مطلع کند و در حالی که این ورودها بدون اجازهی شما باشند روی گوشی شما اعلام میشود. همچنین پروژههای در حال پیشرفت آنها شامل ساخت قفلهای هوشمندی است که با متصل کردن به قفلهای برقی این امکان را به شما میدهد تا در هر نقطه از دنیا درب منزل، درب آپارتمان و درب پارگینگ خود را باز کنید و یا برای مدت محدود کلید مجازی خود را با مهمانها به اشتراک بگذارید.
برای خرید محصولات هوم میتوانید از اینک زیر اقدام کنید:
امروزه دستگاههای هوشمند که کار قفلهای سنتی را انجام میدهند و دارای شبکه رمزگذاری و ایمناند بهتر از همیشه در دسترس اند فقط مهمترین سوال این است که آیا ما میخواهیم زندگیمان را با این وسایل هوشمند ترکیب کنیم و راحتتر زندگی کنیم یا نه؟
۵ نظرات ارسال شده
طراحی سایت مشهد
نوشته شده در 3 فوریه 2018 -اقا دستتون درد نکنه خسته نباشید
عالیییی بود
خانه هوشمند هوم
نوشته شده در 3 فوریه 2018 -خواهش می کنم ممنون از نظر شما
سوالات آزمون آیین نامه
نوشته شده در 7 فوریه 2018 -خیلی عالی و ممنون
خانه هوشمند هوم
نوشته شده در 7 فوریه 2018 -خواهش می کنم
ممنون از نظرتون
خانم امیدی
نوشته شده در 8 می 2018 -سلام.مطالب سایت عالیه.ممنون از شما.به امید توفیق روزافزون